Inmiddels heb ik ‘ Vera van der Woude’  mijn bachelor International Business and Languages afgerond met een 8 op de verdediging, maar dit kon ik niet doen zonder Belieff. Ik heb hier namelijk mijn afstudeerscriptie hier mogen doen. Ik ben bij Belieff terecht gekomen op aanraden van een docent. Hij kende Belieff door eerdere projecten van Belieff in samenwerking met NHL Stenden en hij vond het bedrijf bij mij passen. Het leek me een interessant bedrijf, dus ik heb Rick een mailtje gestuurd en al snel waren we er over uit dat ik ook bij het bedrijf paste en waar mijn scriptie over moest gaan.

Belieff had al een tijdje plannen om naar Canada te gaan exporteren, maar wat de juiste doelgroep was en wat export allemaal met zich mee bracht was nog niet helemaal duidelijk. Hiervoor was marktonderzoek nodig en laat dat nou net een groot onderdeel van mijn afstudeeropdracht zijn. Om erachter te komen wat de behoeftes van de potentiële klanten in Canada zijn, heb ik met mensen uit de doelgroep in Canada gesproken. Aangezien er nogal wat tijdsverschil zit tussen Nederland en Canada, zat ik vaak ’s avonds rond een uur of elf te Skypen. Uiteindelijk heeft dit veel interessante uitkomsten geboden waar Belieff veel mee kan! Zo zien de mensen die ik geïnterviewd heb de producten van Belieff als hoge kwaliteit en vinden ze het zeer positief dat Belieff online goed vindbaar is, daarnaast vinden ze service van een bedrijf belangrijk. Dit is iets waar Belieff ook altijd op focust.

Van mijn tijd bij Belieff heb ik geleerd hoe een bedrijf in elkaar steekt en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast heb ik kritisch leren kijken naar hoe bepaalde processen gaan en heb ik doorslaggevende keuzes kunnen maken. Ik vond het werken binnen Belieff erg fijn en dat er ook nog wat met mijn scriptie gedaan wordt is heel leuk om te zien!