Corona hakt er voor iedereen in! Zo ook voor studenten die de studie op een geheel andere wijze moeten invullen. Rixt startte in februari 2020 haar afstudeeronderzoek bij Belieff, dat vanaf maart ineens heel anders verliep. Inmiddels is ze bijna klaar. Robin is net begonnen met afstuderen en zal het allemaal nog moeten ondergaan. Beide delen hieronder hun ervaring.

Robin Noordijk

Mijn naam is Robin Noordijk, de komende tijd ga ik mijn scriptie schrijven bij Belieff. Ik ga focussen op het onderzoeken van de Canadese sportmarkt, met als doel een adviserend rapport op te leveren waarvan Rick de uitkomsten direct in de praktijk kan toepassen. Ik ben bij Belieff uitgekomen dankzij de blog berichten op zijn website. Deze maakten mij nieuwsgierig en = ben ik verder gaan kijken op de website van Belieff. Na lezen over wat het bedrijf doet en waar het voor staat was het voor mij duidelijk, ik wil hier afstuderen! Na het sturen van een open sollicitatie nodigde Rick mij uit om een kop koffie te drinken en de mogelijkheden te bespreken. Inmiddels is het alweer een paar maand geleden dat dit gesprek heeft plaatsgevonden en sta ik aan het begin van mijn onderzoek. Graag wil ik via deze manier Rick bedanken voor de mogelijkheid en hoop ik hier met een goed cijfer te kunnen afstuderen!

Afstuderen tijdens corona! - Belieff 1

Rixt Zubeldia

Mijn naam is Rixt Zubeldia, student International Business and Languages aan de Hanzehogeschool. In het laatste halfjaar van mijn studie was het tijd om de studie af te ronden met een scriptie. Eind maart begon ik met het schrijven van een exportplan in opdracht van Belieff. Ik zocht voor mijn afstudeeropdracht een bedrijf dat zich bezig houdt met duurzaamheid.

Al snel kwam ik bij Belieff terecht. Na contact opgenomen te hebben met Rick, kwamen we op een toepasselijke afstudeeropdracht voor mij. Ik begon met volle moed en was blij dat ik een bedrijf had gevonden voor het schrijven van mijn scriptie, maar Corona maakte het al snel lastig om mijn scriptie voort te zetten. In plaats van drie dagen per week op kantoor mee te lopen, verliep de communicatie, voornamelijk op het begin, via mail of skype.

Mijn scriptie focuste zich op de Canadese zorgmarkt, waar ik marktonderzoek voor deed. Dit uitte zich onder andere in het interviewen van Canadezen, zodat ik de de wensen en behoeften kon achterhalen. Een scriptie schrijven gaat zeker niet zonder stress, maar dankzij goede begeleiding van Rick heb ik toch mijn scriptie kunnen afronden met interessante uitkomsten en daarmee een goed advies aan Belieff kunnen geven.

Ik wil Rick heel erg bedanken voor de mogelijkheid om bij Belieff te mogen afstuderen en voor de gezellige kantoordagen die gelukkig uiteindelijk toch plaats konden vinden!