Wat is een surf poncho en waarom heb ik er een nodig?

Een surf poncho is een onmisbare accessoire voor iedere watersporter. Of je nou een beginnende wakeboarder of een doorgewinterde professionele surfer bent. Een surf poncho biedt veel voordelen voor en na het surfen. In dit blogartikel van Belieff lees je alles over wat een surf poncho is en waarom je er een moet hebben voor deze zomer! We gaan in dit artikel in op de onderstaande punten en zorgen ervoor dat jij weet hoe je de perfecte surf poncho kiest.

  • Wat is een surf poncho?
  • Waarom een surf poncho gebruiken?
  • Bescherming
  • Waar moet ik op letten bij het kopen van een surf poncho?
  • De beste surf poncho’s van Belieff

Wat is een surf poncho?

Er zijn verschillende redenen om een surf poncho te gebruiken. De twee belangrijkste redenen zijn warmte en privacy. Ten eerste houdt de poncho jou namelijk warm terwijl je je omkleedt na het surfen. Dit is vooral belangrijk en prettig op koude dagen wanneer je snel afkoelt als je net bent en buiten bij het water staat. Ten tweede zorgt de poncho voor jouw privacy terwijl je je omkleedt op het strand of op de parkeerplaats. Hierdoor hoef jij je geen zorgen meer te maken over voorbijgangers en nieuwsgierige blikken van anderen. Het is dus een perfecte kleedkamer voor als deze niet beschikbaar zijn.

Bescherming

Een ander voordeel van de poncho is dat het je beschermt tegen zogenaamde ‘Surfers Ear’. Dit is een medische aandoening die de gehoorgang aantast, dit komt veel voor bij watersporters omdat hun oren steeds opnieuw worden blootgesteld aan koude wind en koud water. Met een goede surf poncho bescherm jij jezelf tegen de elementen! Daarnaast is het erg handig om een goede poncho te hebben tijdens sportwedstrijden. Of je een marathon loopt of meedoet aan een surf of zeilwedstrijd, de surf poncho houdt je warm en zorgt er voor dat jouw spieren warm blijven. Dat geeft een lekker gevoel en voorkomt blessures.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een surf poncho?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een surf poncho. Hieronder leggen we de belangrijkste factoren uit.

Materiaal en design

Het materiaal van de surf poncho is natuurlijk erg belangrijk. Niet iedereen wil hetzelfde van zijn of haar surf poncho. Zo bieden wij bij Belieff jou de keuze tussen verschillende soorten poncho’s. Bij Belieff hebben wij soft shell poncho’s die wind- en waterdicht zijn. Green label poncho’s die 100% gerecycled materiaal, badstoffen poncho’s voor heerlijk comfort en teddy poncho’s die zo zacht zijn dat je ze nooit meer wil uittrekken. Klik op deze link als je meer wil leren over de verschillende materialen van surf poncho’s.

Maat

Surf Poncho’s zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kinderen tot volwassenen. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest, zodat de poncho goed past en je voldoende bewegingsvrijheid hebt. Hij moet groot genoeg zijn om jezelf mee af te drogen en om je in om te kleden.

Capuchon

De capuchon is een belangrijk kenmerk van een surf poncho, omdat deze je hoofd en nek beschermt tegen wind en kou. Het is misschien handig om te bedenken of je capuchon over je surfhelm past als je die draagt.

Functionaliteit

Het is handig om te weten wat jij allemaal met je poncho kan. Zo beschikken de surf poncho’s van Belieff allemaal over dubbele kangoeroe zakken waarmee jij gemakkelijk al jouw spullen kan opbergen. Erg handig als je altijd alles kwijt bent op het strand. Ook kunnen de poncho’s gemakkelijk worden opgerold tot een klein formaat. Je rolt hem in je capuchon, trekt aan het koord en hij past zo overal in. Ook handig om te weten, je kunt de surf poncho zonder zorgen wassen in de wasmachine op een programma van maximaal 30 graden. Na het wassen is kan de badstof poncho in de droger. De soft shell poncho moet je wel buiten laten drogen.

De beste surf poncho’s van Belieff

Nu weet jij als geen ander wat een surf poncho is. Door rekening te houden met alle bovenstaande factoren, kun jij de beste poncho kopen die perfect past bij jouw surf behoeften. Naast de verschillende types bieden wij ook nog de mogelijkheid om jouw poncho te bedrukken met jouw bedrijfslogo. Hierdoor weet iedereen waar jij van bent en is jouw bedrijf zichtbaar bij sportwedstrijden. Verhoog jij gelijk je naamsbekendheid. Een echte win-win als je het ons vraagt. Wij helpen je natuurlijk graag verder als je toch nog vragen hebt over de verschillende surf poncho’s van Belieff.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo ????
Kunnen we je helpen?